top of page
  • Yazarın fotoğrafıMarm Assistance

Otellere HES Kodu Zorunluluğu

Sevgili Misafirlerimiz ,


İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı yeni genelgeyle, otele misafir kabulünde HES kodunu zorunlu hale getirildi. Oteller bundan böyle misafirden hem rezervasyon hem de tesise kabul esnasında HES kodu isteyecek.


Şehir içi veya şehirlerarası toplu ulaşımda HES kodu sorgulaması yapılması zorunluluğu getirilmişti. HES kodu kontrolü uygulaması bakımından 30.09.2020 tarihinden itibaren konaklama tesisleri için de aşağıdaki tedbirlerin alınması gerekmiştir.


Herhangi bir ayrım olmaksızın (özel-kamu, turizm işletme belgeli/belgesiz, ruhsat veren idare gibi) tüm konaklama tesislerinde (otel, motel,pansiyon, misafirhane, kamp vb.) Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması kodu istenecek ve gerekli sorgulama yapıldıktan sonra konaklama tesisine misafir kabul edilecektir.


HES kodu sorgulamasının hem rezervasyon yapılırken (internet-telefon üzerinden veya yüz yüze) hem de misafirlerin konaklama tesisine kabulü sırasında yapılacak, yapılan sorgulama sonucunda herhangi bir risk bulunmayan (tanılı ya da temaslı olmayan) kişilerin rezervasyonları ve tesise kabul işlemleri gerçekleştirilecektir.


HES kodu nasıl alınır ?




91 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page