top of page
  • Yazarın fotoğrafıMarm Assistance

Havalimanı PCR (COVID-19)Test Noktaları

Sevgili Misafirlerimiz,

Yurt dışı uçuşları öncesinde PCR testini havalimanında yaptırmak isteyen yolcular için kurulan test noktaları ve prosedürleri hakkında merak edilen detaylar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur:

İSTANBUL HAVALİMANI PCR TEST MERKEZİ

İstanbul Havalimanı'nda yurt dışına giden yolculara 110 TL karşılığında koronavirüs (Kovid-19) testi yapılması için test noktaları açılmıştır.

Numuneler, terminalde kurulmuş olan laboratuvarlarda incelenmekte ve sonuçlar 3 saat içinde yolcuya teslim edilmektedir.

Pandemi nedeni ile yolcuların yurt dışı uçuşlarına en geç 5 saat önce; havalimanında PCR testi yapacak yolcuların ise uçuşa en geç 8 saat önce gelmeleri tavsiye edilmektedir.

Yolcuların başvuru esnasında pasaport fotokopisi ve uçak bilet detaylarının yanlarında olması gerekmektedir.


SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI PCR TEST MERKEZİ

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gelen yolcu katında Kovid-19 testinin yapıldığı PCR Test Merkezi hizmete girmiştir.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından hizmete sokulan PCR test merkezi, havalimanının gelen yolcu karşılama alanında bulunmaktadır.

Türkiye'den yurt dışına gidecek yolcuların test yaptıracakları merkezde alınan numuneler yine terminal içinde bulunan laboratuvarda incelenmekte ve en geç 6 saat içinde sonuçlar yolculara bildirilmektedir.

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından kurulan merkezde 21 Temmuz itibariyle 7/24 esasına göre hizmet vermeye başlamış olup, test yaptırmak isteyen misafirlerimizin yurt dışına çıkacaklarını belgeleyen bilet, öğrenim belgesi, davetiye gibi evraklarıyla havalimanındaki merkeze başvurmaları ve 220 TL'lik tetkik bedelini Halkbankası’nın ilgili hesabına yatırmaları gerekmektedir.

İZMİR ADNAN MENDERES HAVALİMANI PCR TEST MERKEZİ

İzmir Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne, yeni tip koronavirüs test noktası kurulmuştur. Testler, 5 saatte sonuçlanarak Türkçe ve İngilizce olarak yolculara teslim edilmektedir.

Terminalin "giden yolcu" bölümünde hizmet vermeye başlayan test noktasında İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları görev yapmaktadır.

Sağlık personeli, yurt dışına çıkacak yolculara isteğe bağlı Covid-19 testi uygulamaktadır. İzmir Havalimanı Sağlık Denetim Merkezi uçuştan en erken 48 saat önce veya en geç uçuşa 9 saat kala havalimanı test merkezine başvurulmasını önermektedirler.

66 nolu kontuarda 220 TL olan PCR test ücreti doğrudan kontuardaki laboratuvara ödenebilmektedir. Pasaport fotokopisi ve uçak bileti ile başvuru yapılması gerekmektedir.

Covid-19 testinin pozitif çıkması halinde hastaların filyasyon ekiplerince en yakın pandemi hastanesinde tedavi altına alınacağı duyurulmuştur.


BODRUM MİLAS HAVALİMANI PCR TEST MERKEZİ

24 Temmuz itibariyle Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne, yeni tip koronavirüs numüne almak için test noktaları kurulmuştur.Testin sonuçlanması için Bodrum Merkeze testler iletilmektedir.O nedenle yolcuların 1 gün öncesi havalimanına gidip test yaptırmaları önerilmektedir.Test öncesi PCR ücreti olan 110 TL’nin Halkbank’a yatırılması gerekmektedir. Havalimanına test yaptırmak için Pasaport fotokopisi, uçak bileti, Halkbank PCR ücret dekontu ile beraber başvurulması gerekmektedir.Test sonuçları 5 saat içerisinde çıkmaktadır.


DALAMAN HAVALİMANI PCR TEST MERKEZİ

Dalaman Havalimanı'nda kurulan Halk Sağlığı Laboratuvarında PCR testi numüne alınması için test merkez noktası kurulmuştur. Numuneler Dalaman Merkeze iletilerek sonuçlar temin edilmektedir. Yolcuların en geç 24 saat önce havalimanına PCR testi için başvurmaları önerilmektedir. Havalimanında test yaptırmak için pasaport fotokopisi, uçak bileti, Halkbank PCR ücret dekontu ile beraber başvurulması gerekmektedir.


ANTALYA HAVALİMANI PCR TEST MERKEZİ


Antalya Havalimanı'nda kurulan Halk Sağlığı Laboratuvarında 30 Temmuz itibariyle PCR testi çalışılmaya başlanmıştır. Test sonuçları sistem üzerinden ilgili kişilere ulaştırılmaktadır. Antalya Havalimanı Halk Sağlık denetim merkezi yetkilileri 36 saat önce testin yaptırılmasını tavsiye etmektedirler. En geç 24 saat önce PCR testi yapıtmak için havalimanına başvurulması gerektiği iletilmektedir.


COVID-19 YETKİLENDİRİLMİŞ TANI LABORATUVARLARI LİSTESİ

Yurt dışına çıkacak vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığının resmi web sitesi üzerinden kendilerine en yakın test merkezini bularak test işlemlerini yaptırabilirler.

Yurt dışı uçuşları öncesi PCR testini havalimanında yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın test sonucunu almalarının 5 saati bulabileceğini dikkate alarak havalimanına gelişlerini planlamalarını tavsiye ederiz.

Sağlıklı uçuşlar dileriz.

Marm Travel Ekibi

3.286 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page