top of page
  • Yazarın fotoğrafıMarm Assistance

Güncel Seyahat Haberleri

Almanya 9 Kasım Pazartesi gününden itibaren Türkiye geneline seyahat uyarısı getirdi.

Alman Hükümeti artan koronavirüs vakalarını gerekçe göstererek riskli ülkeler arasında görülen Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısında güncelleme yaptı. Buna göre seyahat uyarısından muaf tutulan Aydın, İzmir, Muğla ve Antalya da 9 Kasım'dan itibaren seyahat uyarısı kapsamında yer alacak.


Yaz turizm sezonunda yoğun diploması ve Türkiye'nin güvenli sağlık tedbirlerinin ardından Almanya, Aydın, İzmir, Muğla ve Antalya illerini seyahat uyarısının dışında bırakmıştı. Ancak diğer iller gibi bu dört ilden Almanya'ya geri dönmek isteyenler de yola çıkmadan 48 saat içinde kendi imkanlarıyla Türkiye'de koronavirüs testi yaptırma zorunluluğu getirilmişti. Testi pozitif çıkanların yine Türkiye'de 14 günlük karantinaya girmeleri ya da hastalık durumunda tedavilerini Türkiye'de yaptırmaları gerekiyor.


Dışişleri Bakanlığı'nın son güncellemesiyle Türkiye'deki dört ilin muafiyeti 9 Kasım itibarıyla sona erecek. Ülke ya da bölgelere yönelik seyahat uyarısı, seyahat yasağı anlamına gelmiyor. Dışişleri Bakanlığı bu ülkelere gerekli olmayan turistik seyahatlerden kaçınılması uyarısında bulunuyor. Ancak Bakanlık'ın seyahat uyarısı yaptığı ülkeye gidenler, seyahat sigortası gibi konularda çıkabilecek hukuki sorunlardan kendileri sorumlu oluyor.


Kıbrıs karantina sürecinde değişiklik yaptı.

20 Ekim 2020 tarihinden itibaren ( 20 Ekim 2020 dahil ) Türkiye’den KKTC’ye giriş yapmak isteyen ve adada en fazla 3 gün kalacak kişiler, ülkeye girişte negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri ve girişte alınacak 2. PCR test sonuçları çıkıncaya kadar otel ve merkezi izolasyonda beklemek şartı ile karantina uygulaması olmaksızın ülkeye giriş yapabileceklerdir.Misafirlerimiz Uçağa biniş tarihinden önceki 0-120 saat içerisinde yapılan ve sonucu negatif QR kodlu PCR test sonucunu KKTC’ye girişlerinde görevlilere vererek ülkeye girebileceklerdir.

Otel rezervasyonu olan kişilerin test sonuçları çıkıncaya kadar tüm sorumluluğun otellerde olması kaydı ile otellerin anlaşmalı olduğu ve bu süreçte görev yapan taksi, minübüs ve otobüsler ile rezervasyon yaptırdıkları otel tarafından otele transferleri sağlanacaktır. Otel rezervasyonları olmayan diğer kişiler 2. PCR test sonuçları çıkıncaya kadar Bakanlığın belirlediği merkezi izolasyon yerlerinde bekleyeceklerdir. Sonuçları negatif çıkan kişilerin KKTC’de en fazla 3 gün kalmaları kaydı ile karantina uygulamalarından muaf tutulacaktır.

3 günden fazla KKKTC’ye ziyaret edecek Türkiye vatandaşları için çift Pcr test uygulaması aynıdır. 7 gün karantina uygulamasına tabi tutulacaklardı



Almanya Konsolosluğu Ticari vize başvurusu kabul etmeye başladı.

Almanya Schengen vize başvuruları ülkeye giriş yasağından dolayı sadece istisnai durumlarda ve özel koşullar doğrultusunda kabul edilebiliyor. En önemli istisnai durumlar detaylandırılmıştır.Bu istisnalar nedeniyle ilgili şehirdeki konsolosluğa destekleyici evrakları detayıyla mail atılarak randevu talep edilmesi gerekmektedir.

  • Aşağıdaki zorunlu hallerde aile ziyaretleri: Ölüm/cenaze, düğün, kendi çocuğunuzun yakın zamanda Almanya’da doğumu

  • İşveren tarafından Almanya’ya gönderilmiş olan makinelerin/tesislerin montajı/bakımı/onarımı ve işletme açısından önemli bir nedenle gerçekleşmesi gereken kaçınılmaz iş seyahatleri

  • Fuar katılımcıları ve fuar ziyaretçileri (fuar standı kurulumu için gerekli personel buna dahil değildir)

  • Alman vatandaşlarının veya AB ülkesi vatandaşlarının veya Almanya`da ikamet izni olan üçüncü ülke vatandaşlarının eşlerinin gerçekleştirecekleri geçici aile ziyareti

  • Alman vatandaşlarının veya AB ülkesi vatandaşlarının (sadece beraber seyahat etme koşuluyla veya mekânsal ayrılık sonrasında Almanya`da tekrar bir araya gelme söz konusu ise) veya Almanya`da ikamet izni olan üçüncü ülke vatandaşlarının (sadece Almanya`da tekrar bir araya gelme söz konusu ise) uzun süreli hayat arkadaşları

  • Çok kısıtlı koşullara bağlı olarak tıbbi tedaviler.



İtalya Konsolosluğu 120 saatlik Ticari vize başvurularını kabul etmeye başladı.

Konsolosluk 90 gün ve üzeri kalacak kişilerin çalışma vizesi başvuruları,oturma izni, eğitim, tır şöförleri başvurularının yanısıra Ticari vize başvurularını kabul etmeye başlamıştır. Başvurular 120 saatlik kısa süreli ticari vize ile sonuçlanmaktadır. Turistik başvuru kabul edilmemektedir.


2021'den itibaren Rusya'ya elektronik vizeyle girilebilecek.

2021 yılından itibaren, Rusya'ya aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 52 ülke vatandaşı elektronik vizeyle girebilecek. Rusya, 2017 yılında başladığı elektronik vize uygulamasının kapsamını genişletti. Yeni düzenleme ile elektronik vizeyi 2021 yılından itibaren aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 52 ülke vatandaşı alabilecek. Elektronik vize, artık Rusya'nın belli bölgelerini değil tümünü kapsayacak. Rusya'da kalış süresi de 8 günden 16 güne çıkarılacak.



Birleşik Arap Emirlikleri Hükümeti ülkelerine yapılacak seyahatlerde COVID-19 teminatı içeren seyahat sigortasını zorunluluğu gelmiştir.

Yolcunun ülkeye girdiği gün aktif olup vizesi bitene kadar geçerliliğini mevcut Covid-19 teminatı içeren seyahat sigortası zorunluluğu gelmiştir. Yapılan seyahat sigortasının başlangıç ve bitiş tarihi bu nedenle önem arz etmektedir.

Dubai'ye girmeden önce PCR testi ile uygulaması başlamıştır ;

  • BAE'de ikamet edenler, seyahatten önce yaptırılmış ve 96 saat geçerli olan negatif bir COVID-19 PCR test raporu ibraz edebilirler veya Dubai'ye varışta COVID-19 PCR testine tabi olabilirler.

  • Turistler, seyahatten önce yaptırılmış ve 96 saat geçerli olan negatif bir COVID-19 PCR test raporu ibraz etmelidirler. İngiltere ve Almanya'dan gelen yolcular havalimanında COVID-19 PCR testi yaptırabilirler.

Dubai'ye varışta 2.ci PCR testi şartı eklenmiştir;

  • BAE'de ikamet edenler iki (2) COVID-19 PCR testine girmelidir:

    • Birinci test seyahatten önce yaptırılmış ve 96 saat geçerliliği olmalıdır. İkinci test Dubai'ye varışta yaptırılmalıdır.

  • Turistler, iki (2) COVID-19 PCR testine girmelidir:

    • Birinci test seyahatten önce yaptırılmış ve 96 saat geçerliliği olmalıdır. İkinci test Dubai'ye varışta yaptırılmalıdır.


Yurtiçi otellere girişte Hes kodu zorunluluğu getirildi.

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı yeni genelgeyle, otele misafir kabulünde HES kodunu zorunlu hale getirildi. Oteller bundan böyle misafirden hem rezervasyon hem de tesise kabul esnasında HES kodu isteyecek.


Herhangi bir ayrım olmaksızın (özel-kamu, turizm işletme belgeli/belgesiz, ruhsat veren idare gibi) tüm konaklama tesislerinde (otel, motel,pansiyon, misafirhane, kamp vb.) Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması kodu istenecek ve gerekli sorgulama yapıldıktan sonra konaklama tesisine misafir kabul edilecektir. HES kodu sorgulamasının hem rezervasyon yapılırken (internet-telefon üzerinden veya yüz yüze) hem de misafirlerin konaklama tesisine kabulü sırasında yapılacak, yapılan sorgulama sonucunda herhangi bir risk bulunmayan (tanılı ya da temaslı olmayan) kişilerin rezervasyonları ve tesise kabul işlemleri gerçekleştirilecektir.




İngiltere’ye seyahat edecek kişilere Ekim ayı itibariyle 14 gün karantina uygulaması başladı.

İngiltere'nin Kovid-19 salgını sebebiyle yurt dışından gelen ziyaretçilere uyguladığı izolasyon kararında değişikliğe gittiği bildirildi. 14 gün karantina şartı uygulanmaya başladı. Açıklamada, daha önce de aynı kararın alındığını fakat İngiltere’nin hızlı bir şekilde Türkiye’yi muaf tuttuğunu hatırlatan İnce, bu uygulamanın koronavirüs salgınına yakalanan kişi sayılarının artmasına ilişkin geçici bir önlem olduğunun altını çizdi. 14 gün karantina kuralını ihlal eden kişilerin büyük para cezalarına tabi tutulacaği bilgisi duyurulmuştur.

33 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page