top of page
  • Yazarın fotoğrafıMarm Assistance

THY Güncelleme ve HES Kodu Uygulaması Hakkında



Sevgili Misafirlerimiz,

Türk Hava Yolları son güncelleme ile iç hat ucuşlarına 04 Haziran 2020, dış hat ucuşlarına ise 10 Haziran 2020 itibariyle başlayacağını duyurmuştur.

Bundan sonraki süreçte, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Hayat Eve Sığar" projesine uygun olarak, yolcuların iç hat uçuşlarına kabulü, kişiye özel üretilen "Hayat Eve Sığar (HES)" kodu ile sağlanacaktır.

HES kodu zorunlu olup, biletleme işlemleri sırasında  sizlerden talep edilecektir. HES kodu üzerinden, uçuşa 24 saat kala yolcularımızın sağlık durumu kontrol edilecektir. Biletleme esnasında ve havalimanında yapılacak HES kodu sorgulamalarında, uçuşa elverişli olmadığı tespit edilen yolcularımız uçuşa kabul edilmeyecektir.




Bu kapsamda tüm iç hat ucuşlarında  kişiye özel HES kodu, kimlik numarası ve yolcu iletişim bilgileri zorunlu hale gelmiştir.


Hes kodu alımı

HES kodunuz; Hayat Eve Sığar mobil uygulamasını kullanarak, e-Devlet üzerinden veya aralarında boşluk olacak şekilde HES, T.C. kimlik numaranız, kimlik seri numaranızın son 4 rakamı ve HES kodunuz için geçerli olması gereken gün sayısını yazıp (Örnek: HES 12345678901 5376 30) 2023’e SMS yollayarak edinebileceğiniz ve yurt içi uçuşlar için rezervasyon ve biletleme aşamasında kullanacağınız 10 ya da 12 haneli kodu ifade eder

Ne işe yarar?

Covid-19 pandemisine yol açan virüsün yayılmasını önlemek ve yavaşlatmak amacıyla, hastalığa maruz kalmış ya da hastalarla temas etmiş olan ve uçuşa kabul edilmeyecek misafirlerimizin havalimanına gelmeden önce bilgilendirilmesini sağlar.

HES kodu hakkında bilinmesi gerekenler

  • HES kodu COVID-19 pandemi sürecinde tüm misafirlerimize iç hat uçuşları için bir zorunluluktur. 

  • HES kodunuz tüm yurt içi uçuşlarda geçerlidir. 

  • HES kodları uçuşa 24 saat kala kontrol edilir ve misafirlerimize uçuşları hakkında bilgilendirme yapılır. 

  • HES kodu belirli bir süre boyunca geçerlidir. HES kodunuzun seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 7 gün daha geçerli olması gerekmektedir, aksi durumda rezervasyonunuz onaylanmayacaktır.

  • Bebek yolcular için HES kodu gerekmemektedir.

Daha fazla bilgi icin:

279 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page