top of page
  • Yazarın fotoğrafıMarm Assistance

Konaklama Vergisi 01 Ocak 2023 tarihinden itibaren uygulamaya alındı!

Değerli Misafirlerimiz,

​​​​​​​Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Konaklama Vergisi Uygulama Genel Tebliği 14.12.2022 tarihli ve 32043 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.



Daha önce, 1 Nisan 2020 tarihinde yürürlüğe girmesi beklenen ancak pandemi nedeniyle 2 yıldır ertelenen konaklama vergisi turizm sektöründe elde edilen müspet gelişmelerin de etkisiyle 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren %2 oranında uygulanmaya başlandı.

Verginin Konusunu Teşkil Eden İşlemler

Konaklama vergisinin konusunu, otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, misafirhane, kamping, dağ evi, yayla evi gibi konaklama tesislerinde verilen geceleme hizmeti ile bu hizmetle birlikte satılmak suretiyle konaklama tesisi bünyesinde sunulan diğer tüm hizmetler teşkil etmektedir.

Dolayısıyla; geceleme hizmetinin; sağlıklı yaşam tesisleri, eğlence merkezleri gibi tesislerin bünyesinde sunulması, vergilendirmeye etki etmeyecektir.

Konaklama tesisleri bakımından bir sınırlandırma bulunmamakta, tesisin; türü, sınıfı, niteliği, ilgili mevzuatta yer alan tarif ve tanımlamaları ve ilgili mevzuata göre turizm işletmesi belgesi ve/veya işyeri açma/işletme belgesi olup olmadığına bakılmaksızın, konaklama hizmeti sunan bütün tesislerde verilen bahse konu hizmetler vergiye tabi olacaktır.

Saygılarımızla,

Marm Travel

0216 999 68 21

13 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Moskova - Domodedovo HavalimanıSeferleri Hakkında

Sevgili Yolcularımız, Pegasus Havayollarının Moskova Domodedovo Havalimanı’ndan gerçekleştirdiği tüm seferler 15 Mayıs 2023 tarihinden itibaren, Vnukovo Havalimanı’ndan icra edilecektir. Bilgilerinize

bottom of page