top of page
  • Yazarın fotoğrafıMarm Assistance

HES kodu Türkiye çıkışlı yurt dışı uçuşları için de zorunlu hale getirildi



Sevgili Misafirlerimiz,

Hayat Hayat Eve Sığar programı kapsamında belirlenen kişisel HES kodu tüm yurt içi uçuşları ile birlikte Türkiye çıkışlı yurt dışı uçuşları için de zorunlu hale getirilmiştir.

Bundan sonraki süreçte, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Hayat Eve Sığar" projesine uygun olarak, yolcuların tüm yurt içi ve Türkiye çıkışlı yurt dışı uçuşlara kabulü, kişiye özel üretilen "Hayat Eve Sığar (HES)" kodu ile sağlanacaktır.

HES kodu zorunlu olup, biletleme işlemleri sırasında sizlerden talep edilecektir. HES kodu üzerinden, uçuşa 24 saat kala yolcularımızın sağlık durumu kontrol edilecektir. Biletleme esnasında ve havalimanında yapılacak HES kodu sorgulamalarında, uçuşa elverişli olmadığı tespit edilen yolcularımız uçuşa kabul edilmeyecektir.

Bu kapsamda tüm yurt içi uçuşlarında ve Türkiye çıkışlı yurt dışı uçuşlarında kişiye özel HES kodu, kimlik numarası ve yolcu iletişim bilgileri zorunlu hale gelmiştir.


Hes kodu alımı

HES kodunuz; Hayat Eve Sığar mobil uygulamasını kullanarak, e-Devlet üzerinden veya aralarında boşluk olacak şekilde HES, T.C. kimlik numaranız, kimlik seri numaranızın son 4 rakamı ve HES kodunuz için geçerli olması gereken gün sayısını yazıp (Örnek: HES 12345678901 5376 30) 2023’e SMS yollayarak edinebileceğiniz ve yurt içi uçuşlar için rezervasyon ve biletleme aşamasında kullanacağınız 10 ya da 12 haneli kodu ifade eder


Ne işe yarar?

Covid-19 pandemisine yol açan virüsün yayılmasını önlemek ve yavaşlatmak amacıyla, hastalığa maruz kalmış ya da hastalarla temas etmiş olan ve uçuşa kabul edilmeyecek misafirlerimizin havalimanına gelmeden önce bilgilendirilmesini sağlar.


HES kodu hakkında bilinmesi gerekenler

  • HES kodu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için tüm yurt içi uçuşlarda ve Türkiye çıkışlı yurt dışı uçuşlarda zorunluluktur.

  • HES kodunuz tüm yurt içi uçuşlarda ve Türkiye kalkışlı yurt dışı uçuşlarda geçerlidir.

  • HES kodları uçuşa 24 saat kala kontrol edilir ve misafirlerimize uçuşları hakkında bilgilendirme yapılır. Sağlık Bakanlığınca seyahatine onay verilmeyen yolcularımız uçuşa kabul edilmeyecektir.

  • HES kodu belirli bir süre boyunca geçerli ya da süresiz olabilir. HES kodunuzun son seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 7 gün daha geçerli olması gerekmektedir. Aksi durumda rezervasyonunuz onaylanmayacaktır.

  • Bebek yolcular için HES kodu gerekmemektedir.


Daha fazla bilgi icin:

192 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page