top of page
  • Yazarın fotoğrafıMarm Assistance

Güncel Vize ve Uygulamaları Hakkında



Değerli Misafirlerimiz,


Vize uygulamaları ile ilgili güncel bilgileri sizler için derledik. Diğer ülke vize işlemleri ve detaylı bilgi için info@marmtravel.com adresine başvurabilirsiniz.



Almanya

Almanya konsolosluğu 01 Haziran 2021 itibari ile aşağıda belirtilen maddelere uygun olan başvuru sahiplerinin vize başvurularını kabul edecektir.

Buna göre başvuru sahipleri aşağıda belirtilen kategoriler için başvuru yapılabilecektir.

  • Aile ve arkadaş ziyaret vizesi

  • Kültürel vize

  • Ticari şirket ve fuar vizeleri


Başvuru yapabilmek için istenilen şartlar aşağıdaki gibidir;

  • Başvuru sahiplerinin Mart 2020 -2021 arasında bitmiş minimum 2 yıllık ve üzeri Almanya vizesi olması gerekmektedir.

  • Harici bir Schengen ülkesinden alınan uzun süreli vizeler bu kategoriye alınmayacaktır.

  • İşlem süresi 3 hafta kadar sürebilecektir.



Yunanistan

01 Haziran 2021 itibariyle turistik ,ticari tüm vize başvurularını kabul etmeye başladı. Ticari vize için ülkeye giriş yapılabilmesi için konsolosluktan seyahat onay yazısı alınması gerekmektedir. Yunanistan seyahat kısıtlamaları halen devam etmektedir. Yunanistan ülkesi henüz Türkiye’den gelen yolculardan oturum izni olan ve ticari ziyaretleri kabul etmektedir. Yunanistan’ın turistik ziyaretlere kapıları açması yönünde resmi yazı beklenmektedir.


İtalya

İtalya ticari ve fuar başvurularını kabul etmektedir.Ticari başvuru için davetiye ve visura camerela eki olması gerekmektedir. Daha önceden İtalya ticari vizesi olanların konsolosluktan ticari seyahat edebilir onay yazısı almaları gerekmektedir.


Bulgaristan

Turistik ve ticari vize başvuru kabul etmektedir. Bulgaristan ülkesi Sinovach, Pfizer ve Biontech aşısı olanlar için karantina ve test zorunluluğunu kaldırdı.


Macaristan

17 Mayıs 2021 tarihinden itibaren aşağıdaki şartlar dahilinde Turistik ve aile arkadaş ziyareri amaçlı C tipi Macaristan Schengen vize başvuruları kabul edilecektir.

  • Aşı tipi farketmeksizin (Biontech veya Sinovac) aşı olmuş kişiler, e-nabız sisteminde oluşturdukları aşı kartı ile turistik vize başvurusunda bulunabileceklerdir. E-nabız sisteminde aşı kartının İngilizcesi de oluşturulabilmekte olup başvuruda QR kodlu İngilizde çıktısı verilmelidir

  • Vize sadece Macaristan’ı kapsayacak olup, alınan vize ile diğer Schengen ülkeledine giriş yapılmayacaktır. Satın alınmış otel rezervasyonu ve satın alınmış uçak bileti zorunludur

  • Vize başvurusu turistik ve aile arkadaş ziyareti başvurularını kapsamakta olup ticari ve şöför başvuruları konsolosluğa mail gödererel randevu almaya devam edilecektir


İspanya

İspanya ülkesi henüz Ticari vize başvuruları kabul etmektedir. Ticari vizenin alım sonrası konsolosluktan İspanya ülkesine giriş için Konsolosluk veya Büyükelçilikten seyahat onay yazısı alınması gerekmektedir.

Fransa konsolosluğu İstanbul henüz kapılarını açmamış ve başvuru kabul etmemektedir.


İngiltere

Ticari,aile ve öğrenci vize başvuruları devam etmektedir.Turistik vize başvuruları pandemic sebebiyle henüz başlamamıştır. İngiltere vize başvurusu ortalama olarak 3 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak ülkede kalmayı düşündüğünüz süreye ve vize türünüze bağlı olarak bu süre daha uzun olabilir. İngiltere Türkiye’den gelen yolculardan uçuştan 3 gün öncesi alınmış Pcr testi, test kiti satin alımı ve 10 günlük otel karantinası zorunluluğu getirmiştir.


Amerika

Amerika 26 Ocak 2021 tarihi itibari ile daha önceden vizesi olan başvuru sahiplerinin vize görüşmesi yapmadan vizelerini yenilemeye uygun olabilecekleri açıklanmıştır. Eğer vizenizin süresi son 12ay içinde doldu ise ve biyografik bilgileriniz ve vize kategoriniz aynı ise başvuru imkanı tanımaktadır.

Birleşik Arap Emirlikleri

Dubai turistik ve ticari başvuruları devam etmektedir. Yeşil pasaport sahipleri vizesiz seyahat edilebilmekte ilgili formu doldurmaları gerekmektedir. Detaylı bilgi için ofisimize başvurabilirsiniz.


Rusya

Rusya turistik ve ticari vize başvuruları kabul etmektedir.


Marm Travel

234 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Moskova - Domodedovo HavalimanıSeferleri Hakkında

Sevgili Yolcularımız, Pegasus Havayollarının Moskova Domodedovo Havalimanı’ndan gerçekleştirdiği tüm seferler 15 Mayıs 2023 tarihinden itibaren, Vnukovo Havalimanı’ndan icra edilecektir. Bilgilerinize

bottom of page